Brülör Servisi
Merkezi Sistemlerde doğalgazın emniyetli ve ekonomik kullanımı için neler yapılmalı?
+ Sonbaharda brülör ve kazan bakımı mutlaka yapılmalı:
+ Kazanların çalışmaya başladığı sonbahar aylarında kazan ve brülör ayarları baca gazı analizi yöntemi ile yapılmalıdır. Analiz neticesinde tespit edilen baca gazı emisyon değerlerine göre yapılacak olan ayarlarla, yakıt verimi arttırılarak tasarruf sağlanır. Bu sayede çevreyi kirleten baca gazı emisyonları sınır değerlerin altında tutulabilir.
+ Kazan dairesi temiz tutulmalı; nem ve tozdan arınmış olmalıdır.
+ Kazandan çıkan sıcak su boruları ve vanalarına ısı yalıtımı yapılmalıdır.
+ Kazan dairesi havalandırma menfezleri kesinlikle kapatılmamalıdır.
+ Kazan dairesi, depo, ardiye, kapıcı dairesi vb başka amaçlar için kullanılmamalıdır.
Kazan temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.
Çünkü kazanınızın iç kısmı temiz olduğunda içerde yanan doğalgaz metale daha yakın temasta bulunur ve kazan içerisindeki suyun daha erken ısınmasını sağlar. Buda daha az yakıt kullanarak kazan içindeki yakıtın daha kısa sürede temizlenmesine neden olur sonuç olarak peteklerinizin daha erken ısınmasına yol açar.
Daha da önemlisi yaptıracağınız kazan temizliği ve bakımları merkezi kazan sisteminizin daha uzun ömürlü olmasını sağlar ve kış ortasında arıza yapıp sizi soğukta bırakmaz.
Detay Mühendislik ve mal güvenliğiniz için en azından her yıl kazanınızın temizlik ve bakımını yaptırın hem güvende olun hem yakıttan tasarruf edip kazançlı çıkın…
Firmamızdan brülör arızaları ve brülör bakımları için teknik servis hizmeti alabilirsiniz.Ankara içi tüm bölge ve semtlere servisimiz bulunmaktadır. Brülör cihazınız üzerinde yapılacak her türlü parça değişimi firmamız tarafından 1 yıl garanti kapsamı altındadır.
Brülör nedir?
Brülör, yakıtın hava ile uygun oranda karıştırılarak tam olarak yakılmasını sağlayan cihazdır. Kullanılan yakıt cinsine göre:
Katı Yakıt Brülörleri
Sıvı Yakıt Brülörleri
Gaz Yakıt Brülörleri
Özel Yakıt Yakan Brülörler
Kömür
Talaş, vb. yakıtlar
Fuel-Oil No:6
Motorin (Mazot)
Gaz Yağı
Doğalgaz
LPG
Gliserin
Hayvansal Yağlar
Yüksek Fırın Gazı
(İngilizce: Blast Furnace Gas),
vb. yakıtlar
Çift Yakıtlı Brülörler
Yukarıda bahsedilen yakıtlardan iki tanesini ayrı ayrı ya da aynı anda yakan brülörlerdir.
Üç Yakıtlı Brülörler
Yakıtın atomizasyon (parçalanması) yöntemine göre:
Yüksek basınç ile püskürtmeli brülörler (Memeli brülörler)
Buhar / hava atomizasyonlu brülörler (Buhar / hava parçalamalı brülörler)
Rotatif çanaklı brülörler
Yetkili Servis Çağırmadan Önce Yapılması Gerekenler
Brülörün arızaya geçmesi durumunda yapılması gerekenler:
+ Brülör arızaya geçtiğinde brülör üzerindeki arıza düğmesi yanacaktır .Bir arıza durumunda ilk olarak brülörün düzgün çalışması için gerekli tüm şartların sağlanıp sağlanmadığını kontrol ediniz (yakıt basıncı normal mi.elektrik var mı? vb)
+ Gerekli şartlar sağlanmış ise kontrol ünitesinin üzerindeki düğmeye basarak brülörü çalıştırın (bu düğmeye 10 saniyeden fazla basmayın). Brülör tekrar arızaya geçerse düğmeye ikinci kere basarak brülörü çalıştarın. Brülör üçüncü kere arızaya geçmesi durumunda Servisi arayın.
+ Kazan ve brülörünüzün monte edilirken size verilmiş olan Yetkili Servis Hizmet Kartınıızı (kırmızı kart) ve brülör işletme talimatını mutlaka kazan dairesinde bulundurunuz. Yetkili servisler kazan ve brülör ile ilgili olarak yaptıkları tüm işlemleri bu karta işleyeceklerdir.
+ Kazan panosu üzerinde bulunan emniyet termostatının (13) artması halinde emniyet termostatı uyarı lambası (14) yanacaktır. Bu durumda Servisinizi çağırınız.
+ Kazanda herhangi bir nedenden dolayı su sızdırması olduğunda sistemi durdurarak Servisimize haber veriniz
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN